Filmkommentaren

Jørgen Vestergaard: Storm P. Opfindelser

Skrevet den 26-09-2009 09:12:59 af Allan Berg Nielsen

Jørgen Vestergaard: Storm P. Opfindelser

Selvfølgelig har jeg altid spekuleret på, om Storm P. opfindelserne ville virke, hvis de blev bygget. Det gør de! For nogle år siden satte Jørgen Vestergård nogle dygtige folk til at bygge dem i sit værksted. Og de lavede dukkerne, som maskinerne skulle bejene, og som skulle betjene maskinerne. Alt virkede! Bitte små og enkle opgaver blev løst på den mest komplicerede måde, tænkes kan. Alt i dyb, dyb alvor, med en vedvarende boblende, men al tid omhyggeligt tilbageholdt latter. Fastholdt af Henrik Koefoeds knastørre læsning af Storm P.'s tekniske forklaringer til maskinerne.

Filmen er en suite af ti små episoder, hver med en opfindelse på det alleromhyggeligste  skildret af dukkefilmmesteren (hvad han altså også er..) Jørgen Vestergård. Den er i hans stædige arbejde med at få alle sine film ud på DVD gjort tilgængelig ved at Storm P. Museet til sin butik så forståeligt har bestilt et antal kopier. Køb den der, den er i hvert fald pengene værd, hører hjemme i samlingen, har gemmeværdi som det stykke gedigne frederiksbergske kultur det er. Fortolket af en thybo.. 

Jørgen Vestergaard: Storm P. Opfindelser, 2001, 15 min. English subtitles. JV Film & TV og Tinderbox. DVD'en kan købes på Storm P. Museet http://www.stormp-museet.dk/index.html

Tilføjet i kategorierne: DVD, Artikler/anmeldelser DANSK

0 comments "Jørgen Vestergaard: Storm P. Opfindelser":


Add comment / tilføj kommentar:


Name
E-mail
Repeat*:
t4
g
zn
7
xh
z
e7
q
 

*) You must repeat the 4 digits code (written in red)
in the field to the right.

*) Du skal gentage den røde kode i feltet til højre.

web: infoserv   cms: aviva cms