Filmkommentaren

Filminstituttet under kraftig privatisering

Skrevet den 13-08-2008 19:31:14 af Tue Steen Müller

Filminstituttet under kraftig privatisering

Ebbe Preislers indsats for dokumentarfilmen i Danmark er omtalt under Mandagsdokumentaren. At han ikke er bange for at tage bladet fra munden viser følgende klip fra hans forord til programmet. Vi tilslutter os helt hans nødråb vedr. udenlandske kort- og dokumentarfilm:

”... dansk filmkultur har det rigtigt skidt på dette område. Der importeres stort set ikke kort- og dokumentarfilm til Danmark. Filminstitutet er under kraftig privatisering, og indkøbskontoen har været minimal i årevis. Den ene nye klassiker efter den anden går vores næse forbi...Der er mindst 100 kort- og dokumentarklssikere, der burde findes tilgængelige på f.eks. danske biblioteker, men som ikke er der. Filmens Tolstoj, Shakespeare, Virginia Wolf... Flere af dem var tilgængelige, dengang filmene lå på 16mm og kunne lejes af skoler og foreninger hos Statens Filmcentral. Et par af dem overlevede overgangen til VHS. Men meget få synes at have overlevet overgangen til den digitale tidsalder og dvd’en eller det digitale sendenet, der er på vej.

Jeg har spurgt i DFI om ikke importstøtte kunne komme på tale i et forsøg på at genkøbe de vigtigste titler, men reglerne for importstøtte er reserveret spillefilm...”

www.mandagsdokumentaren.dk

www.dfi.dk

Still: Hvor er kopierne til publikum af Audrius Stonys mesterværk - ordets betydning erindret - ALENE ? Hvor han som filmlærer til eleverne må man tro i en overstadig generøs sammenhæng anbringer en mangfoldigh ed af filmiske greb i én bevægelse. Jacob Høgel støttede i sin tid som konsulent produktionen.Men hvor er vores produkt? De tilgængelige kopier? (ABN)

Tilføjet i kategorierne: Film History, Artikler/anmeldelser DANSK, Polemics

0 comments "Filminstituttet under kraftig privatisering":


Add comment / tilføj kommentar:


Name
E-mail
Repeat*:
85
p
s6
r
xb
2
db
b
 

*) You must repeat the 4 digits code (written in red)
in the field to the right.

*) Du skal gentage den røde kode i feltet til højre.

web: infoserv   cms: aviva cms