Filmkommentaren

DOKS 100

Skrevet den 11-07-2008 19:59:23 af Tue Steen Müller

DOKS 100

De hundrede mest bevaringsværdige danske dokumentarfilm... den opgave blev stillet undertegnede og Niels Jensen for nogle år tilbage. Og den liste kan diskuteres, naturligvis, og I skal vide, hvis I kigger os nærmere i kortene, at når Jørgen Roos, Jørgen Leth og Jon Bang Carlsen ikke er med på listen, så er det fordi deres film allerede er sikret bevaring på bedst mulige måde. Husker I det, filmmuseum? Her er teksten fra hjemmesiden, som I kan klikke jer ind på:

http://www.dfi.dk/bibliotekogarkiver/billedarkiv/billederonline/doks100/doks100.htm

"Det Danske Filminstituts Filmarkiv bad i begyndelsen af 2006 to inkarnerede dokumentarfilmkendere, Tue Steen-Møller og Niels Jensen, om at udpege de 100 væsentligste og mest signifikante danske dokumentarfilm. Denne liste, der fik navnet "Doks 100", anvendes som rettesnor for bevaringsindsatsten i forhold til dokumentarfilm i filmarkivets samling (en lignende er tidligere blevet udformet for danske spillefilm). I forbindelse med det filmografiske arbejde blev listen udvidet med yderligere 39 titler, tilskyndet af Filminstituttets ph.d.-stipendiat Palle Bøgelund Petterson."

Still fra Anne Wivels Giselle, som er med på listen "Doks100" (+39). At filmen også er med på spillefilmlisten er selvfølgelig og dog tankevækkende. (ABN red.)

Tilføjet i kategorierne: Film History, Artikler/anmeldelser DANSK, Polemics

0 comments "DOKS 100":


Add comment / tilføj kommentar:


Name
E-mail
Repeat*:
9d
8
bd
5
xk
9
tz
k
 

*) You must repeat the 4 digits code (written in red)
in the field to the right.

*) Du skal gentage den røde kode i feltet til højre.

web: infoserv   cms: aviva cms