Filmkommentaren

Nils Thorsen: Til skideballe hos mesteren

Skrevet den 18-05-2008 12:00:12 af Tue Steen Müller

Nils Thorsen: Til skideballe hos mesteren

Thorsen er en ægte dokumentarist. Han bringer sit publikum ind i et rum, som fyldes helt af hans hovedperson, skuespilleren over alle danske mandlige skuespillere, Jørgen Reenberg. 60 år ved teatret, over 80 år på livets scene. Vi er til stede, vi ler og berøres af hvad vi oplever ved mødet med den gamle mester, som Thorsen er sendt i byen for at interviewe.

Thorsen observerer fremragende præcist, han fortolker skuespillerens på en gang brutale og følsomme direkthed, og han holder fast i fortællingens røde tråd, som er Reenbergs forhold til den far, som døde da han var 14 år gammel. Thorsen går tæt på, han er selv med i billedet og blotlægger samtaleforholdet, som det skrider frem. Men han overskrider ingen grænser og forfalder aldrig til tabloidens klichéer. I øvrigt umuligt med en skuespiller, der er så bevidst om, at hvad end han siger, kan det risikere at komme med i det færdige værk.

Man får lyst til at citere løs fra denne intense, underholdende og sprogligt fremragende virtuose skildring, der slutter med et ”hvad rager det dig” fra mesteren himself.

Det er sjældent at Politiken udkommer med et bidrag af så høj en tekstlig kvalitet. For en artikel i lørdagsudgaven den 17.5 er, hvad dette har drejet sig om. En artikel der er fortællemæssigt visuel i en sådan grad, at mange filmdokumentarister kan lade sig inspirere.

Ligesom mange dagbladsjournalister kan konstatere, at der er folk iblandt dem, som kan give et interview en kunstnerisk dimension. Tak!

Tilføjet i kategorierne: Artikler/anmeldelser DANSK, Polemics

0 comments "Nils Thorsen: Til skideballe hos mesteren":


Add comment / tilføj kommentar:


Name
E-mail
Repeat*:
4b
c
bm
5
6y
p
2k
4
 

*) You must repeat the 4 digits code (written in red)
in the field to the right.

*) Du skal gentage den røde kode i feltet til højre.

web: infoserv   cms: aviva cms