Filmkommentaren

Werner Herzog: Grizzly Man

Skrevet den 26-02-2008 12:45:14 af Allan Berg Nielsen

Werner Herzog: Grizzly Man

Vi var noget rystede efter filmen, selvfølgelig, vi på højskoleholdet i går. Men vi samlede os sammen til at tale om den anden mand også, manden, som har lavet filmen: Werner Herzog.

Imidlertid er det jo først historien om de to, som går i døden sammen. Amie Huguenard og Timothy Threadwell. To elskende? Herzog lader det stå hen i det uvisse, for er de på vej fra hinanden? Eller er de vendt tilbage sammen i en ny forståelse? Den bag sin så tydelige ophidselse nøgterne retsmediciner skildrer hvordan de sammen har kæmpet mod bjørnen. Han har skreget til hende, at hun skal flygte, hun er er blevet,har kastet sig ind i kampen. Disse lange minutter, som lydbåndet skildrer, som kun retsmedicineren og Herzog har hørt. Som alene i deres fortællinger er med i filmen.

Werner Herzog, dette barske og blide menneske giver båndet tilbage til indehaveren: destruer det.. og han dæmper sin film ned, gør den tænksom og tyst i en modbevægelse til Treadwells maniske højdepunkter. Han gør det i speaken, han selv læser, den smukkeste speak, jeg længe har hørt, en tekst som slutter sig til den myndige dramaturgi og gør filmen til psykoanalyse, til en filosofisk kritik af vort natursyn.. Så klogt..

Werner Herzog: Grizzly Man, 2005. http://www.wernerherzog.com/main/index.htm DVD, købt i Stereo Studio, Randers.  

Tilføjet i kategorierne: Film History, Artikler/anmeldelser DANSK

0 comments "Werner Herzog: Grizzly Man":web: infoserv   cms: aviva cms